Tak Tahu Macam Mana Nak Simpan Emas? Nah 5 Panduan Mula Simpan Emas

Mewakili Anak Muda Ke Master Dealer Forum
December 8, 2017
3 Item Emas Terbaik Pilihan Pelabur Emas Ketika Harga Emas Jatuh
December 10, 2017

1Fokus berapa RM nak simpan

Katakan nak simpan RM100 sebulan, jadi setiap bulan asingkan dulu RM100. Jangan usik!

2. Letak Target nak capai berapa Gram setiap bulan.

Katakan nak target setiap bulan 2gram, usahakan sampai cukup 2gram emas setiap bulan. MESTI!

Macam bayar hutang kereta la, mesti bayar juga walau macam mana sekalipun kan? Buat benda yang sama dalam simpanan.

3. Buka Akaun Emas GAP supaya senang nak monitor gram emas yang dah disimpan.

Akaun emas GAP banyak kelebihan. Antara kelebihan akaun emas GAP, kita dapat monitor gram dalam akaun dan boleh simpan emas sikit-sikit.

4. Dapat gaji atau bonus terus simpan emas tak kira la harga berapa masa tu.

Dapat gaji terus transfer emas 1 gram dalam akaun GAP. Terus buat sebab kalau tak buat, duit akan habis ke tempat lain. Simpan dulu, baru belanja.

5. Hujung tahun semak berapa gram dah disimpan.

Kalau kurang 24gram, maksudnya habit menyimpan emas belum berjaya. Tapi hampir-hampir berjaya. Yang lebih 24gram, tahniah, habit menyimpan dah sebati dalam darah daging. Hihi

So, ekonomi semakin tenat. Mengomel dan meroyan pun tak dapat apa-apa. Buang tenaga je.

Kuasa beli pun semakin hari semakin kecil. Duit RM pun makin lama makin kecil, jadi nilah masanya awak start kaji balik ekonomi diri sendiri.

Belajar jimat cermat. Belajar buat simpanan.

Mulakan simpanan secepat mungkin. Selagi boleh simpan, simpanlah. Untuk kegunaan awak juga nanti.

Bukan untuk saya. Eh! 😊

Anda Juga Mungkin Menyukai:

Penulis,

Aqila Ali Redza| PG00054711 | 019-379 6503
Penyimpan, Pelabur, Pendidik & Usahawan Emas Public Gold
Authorised Master Dealer Public Gold
2016 Youngest Master Dealer & Million Dollar Achiever Public Gold
Facebook : Aqila Ali Redza | ig: qilaredza

#aqilaaliredza

Aqila Ali Redza
Aqila Ali Redza
Anak muda yang sangat aktif berkongsi ilmu emas dengan setiap individu dan anak-anak muda yang ingin berjinak-jinak menyimpan aset paling mudah milik dengan cara yang betul. Merupakan seorang "local speaker" di Public Gold Bangi dan mencapai anugerah "Million Dollar Achiever" tahun 2016 pada usia yang sangat muda. Simpan emas kita simpan matawang sebenar ! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!
WhatsApp chat