6 Kelebihan Utama Bunga Mas Dan Taifook Series

Cara Disiplin Simpan Emas Melalui EPP Syariah Public Gold
September 22, 2018
1 Gram Tema Hari Jadi Keluaran Terbaru
October 4, 2018

Kelebihan Memiliki Bunga Mas & Taifook

Kini Bunga Mas dan Taifook Series dah menjadi pilihan ramai pelabur emas, oleh kerana kelebihan yang ada pada Bunga Mas dan Taifook melebihi dari Gold Bar LBMA.

Sebelum ini, memiliki Bunga Mas dan Taifook adalah sangat mahal oleh kerana GST dan peratus spread tinggi yang tinggi berbanding gold bar LBMA dan Dinar Emas LBMA.

Namun, selaras dengan kerajaan Malaysia memansuhkan GST menjadikan sifar GST kepada produk emas, produk emas kini bergerak lebih rancak dengan sifar GST. Ini memberi kelebihan kepada semua peminat tegar emas, menarik ramai pelabur emas untuk menukarkan simpanan kepada emas.

Dengan pemansuhan ini, harga emas lebih rendah dan banyak kelebihan kepada peniaga emas dan peminat emas khususnya.

Antara 6 Kelebihan Utama Bunga Mas dan Taifook:

  • Tidak bersampul – Boleh rasa dan pegang emas. Bila dapat pegang emas, auranya lebih menusuk kalbu, dapat merasai aura emas yang selalu diperkatakan orang tu.
  • Keunikan Dari Unsur Kesenian – Buatannya cantik, mempunyai unsur kesenian tradisional melayu yang sangan halus dan kesenian cina.
  • Sangat mesra Ar-Rahnu – Sebelum ini hanya Pos Ar-Rahnu Malaysia dan beberapa institusi pajakan yang terima emas bersampul ber cop LBMA, namun bunga emas dan tai fook diterima meluas di semua pajakan emas.
  • Tidak Cerewet - Tetap bernilai walau kemek, calar atau patah sedangkan jongkong emas LBMA kurang bernilai bila terkoyak sampulnya
  • Dikecualikan SST – Emas Public Gold semuanya dikecualikan cukai SST, jadi pelabur dan penyimpan emas tidak usah bimbang.
  • Sebagai hadiah – Emas Non LBMA ini sesuai dijadikan sebagai hadiah kerana design yang ada pada bunga mas dan taifook kelihatan lebih eksklusif.

Penulis,

Aqila Ali Redza| PG00054711 | 019-379 6503
Penyimpan, Pelabur, Pendidik & Usahawan Emas Public Gold
Authorised Master Dealer Public Gold
2016 & 2017 Youngest Master Dealer & Million Dollar Achiever Public Gold
Facebook : Aqila Ali Redza | ig: qilaredza | #aqilaaliredza

Aqila Ali Redza
Aqila Ali Redza
Anak muda yang sangat aktif berkongsi ilmu emas dengan setiap individu dan anak-anak muda yang ingin berjinak-jinak menyimpan aset paling mudah milik dengan cara yang betul. Merupakan seorang "local speaker" di Public Gold Bangi dan mencapai anugerah "Million Dollar Achiever" tahun 2016 pada usia yang sangat muda. Simpan emas kita simpan matawang sebenar ! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error:
WhatsApp chat