Kenapa Emas Public Gold Murah Dari Harga Pasaran?

Saya Nak Simpan Emas Untuk Isteri Dan Anak-Anak. Boleh ke?
March 11, 2017
LBMA Tu Penting Ke Dalam Emas?
March 11, 2017

Firstly, saya tersenyum je baca mesej seorang customer ni, bermakna dia dah kaji harga-harga emas di luar dan pakej yang disediakan di luar dengan Public Gold.

Soalan beliau :

  1. Kenapa emas Public Gold murah?
  2. Kenapa kat Luar Emas Jauh lebih mahal?

Jawapan:

  1. Public Gold adalah syarikat emas dan perak pertama yang menjual emas dan perak fizikal  yang berada di Malaysia sejak tahun 2008 dan kini mempunyai 19 cawangan seluruh Malaysia termasuk Singapura dan Indonesia.
  2. Emas Public Gold mempunyai pengiktirafan LBMA yang membolehkan emas tersebut dikecualikan GST.
  3. Emas Public Gold yang ada LBMA, semuanya bebas GST.
  4. Public Gold mengamalkan konsep sama rata, tiada beza sama ada kita dealer atau pelanggan biasa, kita tetap dapat harga yang sama. Yang bezanya, dealer diberi insentif atau royalti dari Public Gold setiap kali introduce Public Gold kepada customer. Klik sini kelebihan dealer Public Gold.
  5. Harga emas semua bersandarkan kitco.com. Jika naik, emas pun naik, jika turun, emas pun turun. Bukan fix price ya.
  6. Emas di luar, emas mereka dikenakan caj GST 6% dan juga upah tukang. Dan sebab ini la emas mereka jauh lebih mahal. Susut nilai juga jatuh 20% – 30%. Banyak tu!

Jadi, buat pilihan yang betul, kaji dan selidik betul-betul. Jangan main beli je. Lepastu, mulakan simpan emas secepat mungkin.

Dah mula simpan, insyaAllah lebih mudah faham.

Penulis,

Aqila Ali Redza
Pendidik, Penyimpan, Pelabur & Usahawan Emas Public Gold
Introducer Code: PG00054711

Aqila Ali Redza
Aqila Ali Redza
Anak muda yang sangat aktif berkongsi ilmu emas dengan setiap individu dan anak-anak muda yang ingin berjinak-jinak menyimpan aset paling mudah milik dengan cara yang betul. Merupakan seorang "local speaker" di Public Gold Bangi dan mencapai anugerah "Million Dollar Achiever" tahun 2016 pada usia yang sangat muda. Simpan emas kita simpan matawang sebenar ! ^_^

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error:
WhatsApp chat